Hoe vermijd je als vrouw verkeerde beleggingen?

Het merendeel van de vrouwen heeft schrik dat hun spaarcenten sneller op zullen zijn dan voorzien. Ook vrezen velen dat er onvoldoende op het spaarboekje staat voor ze met pensioen gaan. Verder zegt meer dan de helft van de vrouwen over zichzelf dat ze geen verstand hebben van beleggen. Maar hoe zit dat nu met beleggen en pensioensparen? Neemt dat werkelijk zoveel tijd in beslag of kan iedereen het gewoon doen?

Vroeg genoeg investeren

Mannen durven vaak meer op het spel te zetten en dat geldt ook voor beleggingen. Toch zouden vrouwen geen schrik moeten hebben om minder conservatief om te gaan met investeringen. Vrouwen leven over het algemeen langer dan mannen en moeten dus de kans grijpen om vroeg genoeg te beginnen beleggen. Bovendien geldt het principe ‘vroeg begonnen is al half gewonnen’ hier ook.

Nooit te oud of te jong

Vrouwen zijn vaak terughoudend als het op beleggingen aankomt. In vergelijking met mannen dan toch. Toch kun je het als vrouw ook eenvoudig leren om goed te investeren. Daarbij komt dat je nooit te oud of te jong bent om te sparen voor je pensioen. Wat het misschien nog eens zo interessant maakt om aan pensioensparen te doen, is dat er in België belastingsvoordeel aan vast hangt.

Onderhouden

Goed beleggen alleen is niet voldoende. Je moet regelmatig controleren of je geld wel opbrengt op die manier en of je werkelijk aan het sparen bent voor je toekomst. Durf dan ook beslissingen te nemen: merk je dat het toch niet zo ideaal voor je is of dat de inflatie je zuurverdiende centen gewoon opeet? Maak dan voor jezelf de balans op en hak knopen door. Zorg ervoor dat het een gewoonte wordt om jaarlijks te kijken of alles loopt zoals je wenst. Als je dat regelmatig doet, zul je ook niet voor verrassingen komen te staan.

Moederhart

Vaak vinden moeders het niet nodig om voor hun eigen pensioen te sparen als ze kinderen hebben. Want het inschrijvingsgeld voor studies en dergelijke gaat voor. En het is ergens ook logisch dat je ervoor wilt zorgen dat je kind kan studeren. Maar aan de andere kant dien je ook aan jezelf te denken. Tenslotte zal niemand je later financieel kunnen steunen als je tijdens je pensioen niet rondkomt. Voor kinderen die willen studeren maar die er het geld niet voor hebben bestaan er beurzen, studieprogramma’s en financiële steun uit verschillende hoeken. Denk dus goed na over je toekomst en hoe je die wilt beleven.

Dit bericht is gepost op 30 juli 2008 om 11:06 uur en is geplaatst in Beleggen en investeren, Sparen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.