Kies de juiste investeringsstrategie voor optimale winst

Beleg je om later niet alleen op je pensioen te moeten vertrouwen of speculeer je om miljoenen te verdienen? De intentie waarmee je naar de beurs stapt, is bepalend voor de beslissingen die je als beginnend investeerder moet maken. De bedoeling van je belegging bepaalt immers voor een groot deel je investeringsstrategie. Deze is van groot belang als je je veel geld wilt verdienen met je investeringen! Wat wil je en wat zet je ervoor op het spel?

Zoek informatie over het bedrijf

Heb je een bedrijf voor ogen waar je mogelijk in wilt investeren? Sprokkel dan eerst de nodige informatie bij elkaar en neem hier vooral de tijd voor. Balansen en jaarrekeningen zeggen namelijk al heel wat over een bedrijf. Zorg dat je het bedrijf waar je aandelen van wilt kopen, vanbinnen en vanbuiten kent. Ondoordacht investeren in een bedrijf is volledig af te raden.

Investeer gespreid

Is het goed om veel te investeren in enkele bedrijven of kan je beter in meerdere bedrijven beleggen? Het antwoord op deze vraag hangt een beetje af van je doel. Indien je matige verwachtingen hebt en je op lange termijn de vruchten wil plukken van je werk, is het beter om in enkele succesvolle bedrijven te investeren. Ben je ambitieuzer en wil je eerder op korte termijn winst maken, dan ben je beter af met gespreide aandelen. Beleggen in verschillende investeringstypes of bedrijven uit diverse sectoren selecteren zijn hier voorbeelden van. Op deze manier kan iedere belegger het risico van zijn investering, in de mate van het mogelijke, verkleinen.

Leer de wereld van het geld kennen

Aandelenfondsen en obligatiefondsen zijn een voorbeeld van verschillende investeringstypes. Maar je hebt ook de keuze uit monetaire, gemengde of vastgoedfondsen, etc. Je kunt dus werkelijk overal met je geld terecht maar de beste optie voor jou, moet je zelf achterhalen. Wees niet te zelfzeker en investeer niet meteen al je geld in een bepaald bedrijf. Maak eerst kennis met de wereld van de aandelen en probeer er dan stapje voor stapje deel van uit te maken.

Dit bericht is gepost op 28 februari 2008 om 10:50 uur en is geplaatst in Beleggen en investeren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.