Drie regels voor financieel succes

Run je een kapsalon, restaurant of fabriek? Maakt niet uit in welke sector je zit, het doel van iedere onderneming is winst maken. Ben je best tevreden met de winst die je bedrijf maakt of heb je de smaak van het geld te pakken en streef je naar meer? In het tweede geval, ben je wellicht op zoek naar de juiste methode om meer geld te verdienen. Bovendien is met geld omgaan en de juiste beleggingen uitzoeken niet iedereen gegeven. Toch zijn er enkele hulpmiddeltjes om financieel succes te boeken.

Omgaan met geld moet je leren

Vaak hebben mensen de neiging om hun uitgaven evenredig met hun inkomsten te laten stijgen. Toch pakt een goede investeerder het anders aan. De gouden regel is om steeds tien procent van je inkomen aan de kant te leggen met het oog op investeren. Op deze manier creëer je stilaan een bepaald bedrag waarmee je bijvoorbeeld je kans kunt wagen op de beurs.

Denk positief

Als je voordat je investeert al een negatief beeld hebt van je toekomstige keuzes, zal dit je beleggingen zeker niet ten goede komen. Een positieve ingesteldheid zal je daarentegen een flinke portie zelfvertrouwen geven en zal uiteindelijk meer vruchten afwerpen. Wat heeft het trouwens voor zin te blijven jammeren over een foutje van het verleden. Wie niet waagt, niet wint! Je kunt beter leren uit je fouten dan steeds achterom te kijken.

Volg je passie

Het is alom bekend dat wanneer je iets graag doet, je het ook goed doet. Maak daarom gebruik van je passie en interesses wanneer je beslist je geld te investeren. Het is immers veel leuker je te verdiepen in iets waar je al weet van hebt dan in iets waar je geheel niets van af weet. Bovendien heeft je investering hierdoor ook meer slaagkans.

Leren omgaan met geld, een positieve ingesteldheid en een investering die bij je past zijn de drie regels voor financieel succes. Wees niet bang om je op onbekend terrein te begeven. Iedereen moet leergeld betalen maar het belangrijkste is dat je er daadwerkelijk iets van op steekt.

Dit bericht is gepost op 28 februari 2008 om 10:59 uur en is geplaatst in Algemeen, Beleggen en investeren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: