Hoe geld besparen op een nieuwe vloer

Hoe geld besparen op een nieuwe vloer

Bij het kopen van een nieuwe vloer moeten heel wat keuzes gemaakt worden. Budget is slechts een van de vele overwegingen. Gelukkig vind je ook met een klein budget een mooi uitziende, kwalitatieve vloer. We vertellen je graag hoe je de juiste vloer vindt voor jouw budget.

Materiaalkeuze

Om geld te besparen op een nieuwe vloer, moet je vooral naar het materiaal kijken. Er zijn heel wat kwalitatieve goedkope vloeren die er mooi uitzien en toch betaalbaar zijn. Zo is laminaat een populaire keuze. Het is beschikbaar in veel prijscategorieën en het is een onderhoudsvriendelijke, slijtbestendige vloer. Bovendien kan je bij de plaatsing ervan flink besparen, gezien je laminaat makkelijk zelf kan leggen. Je kan kiezen voor een hout- of tegellook.

Een andere populaire optie is click-vinyl, ook eenvoudig zelf te installeren. Die vloer bestaat in alle kleuren en maten. Het is een onderhoudsvriendelijk materiaal, maar er is variatie in kwaliteit. Laat je dus zeker voldoende informeren. Een slijtvaster alternatief is een pvc-vloer.

Wil je liever een tegel? Ook binnen die categorie vind je goedkope en dure tegels. Omdat je een tegelvloer minder vlot zelf kan plaatsen, tenzij je een erg handige Harry bent, loopt de prijs sneller op.

Vele kleintjes

Zelfs als je een koopje doet of kritisch naar de prijs van een vloer hebt gekeken, is een nieuwe vloer toch een flinke investering. Het is dus best begrijpelijk dat je er even voor moet sparen. Neem daarom je uitgaven grondig onder de loep. Door na te gaan waar je kan besparen, kan je meer geld opzijzetten voor je vloer.

Meten is weten

De juiste afmetingen van de ruimte weten betekent dat je niet te weinig of te veel vloer koopt. Zo vermijd je onvoorziene kosten of net dat je te veel uitgeeft. Doordat vloeren vaak per doos worden verkocht, kan de prijs snel oplopen als je met veel verlies zit. Bekijk daarom in welke richting je vloer moet liggen en bereken de oppervlakte precies.

Vergeet de ondervloer niet

Een ondervloer heeft isolerende eigenschappen. Voor veel houtvloeren is het een must, maar ook bij vloertegels is het een aanrader. Je houdt er dus beter rekening mee in je budget. Een ondervloer verlengt de levensduur van de vloer. Vooral in ruimten waar veel voetverkeer is, beknibbel je beter niet op de ondervloer. De extra isolatie helpt bovendien de energiekosten te drukken.

Neem je tijd

Alles wat je niet moet uitbesteden, kost je in theorie niets meer dan tijd. Haast en spoed is zelden goed, en dat is nu niet anders. Neem dus je tijd voor het plannen, het vergelijken van verschillende vloeren en het uiteindelijke plaatsen. Dat kan je op termijn veel centen besparen.

Mooi wonen hoeft geen handenvol geld te kosten. Laat onze tips je inspireren om te besparen bij het kopen van een nieuwe vloer, ongeacht de grootte van je budget.

Tags No Tags

Dit bericht is gepost op 14 juli 2022 om 10:18 uur en is geplaatst in Zonder rubriek.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Beleggen in crypto
5 tips om te besparen op energiekosten