Beleggen in crypto

Het is tegenwoordig haast onmogelijk om nog niet gehoord te hebben van crypto. De crypto wordt al enige tijd overal ter wereld beschikbaar gesteld om mee te beleggen maar ook andere zaken mee te doen. De crypto is iedere dag aan verandering onderhevig waarbij er constant wel nieuwe cryptomunten ontstaan voor geïnteresseerden. Vele mensen denken steeds meer aan het gaan beleggen met crypto. Het is hierbij een feit dat crypto beleggen anders werkt dan het beleggen in traditionele aandelen. Wees daarom goed op de hoogte van hoe de techniek werkt en voorkom hierdoor dat je zomaar in crypto gaat investeren. Dit artikel helpt je op weg in de crypto en het beleggen. Belangrijke informatie betreffende het beleggen in crypto worden voor jouw op een rijtje gezet. Hierdoor weet je beter wat er zoal komt kijken bij het beleggen in cryptovaluta.

Wat is crypto?

Crypto is een digitaal ruilmiddel die gebruik maakt van crypt grafische functies om met name financiële transacties uit te kunnen voeren. De crypto maakt namelijk gebruik van de blockchain techniek die decentralisatie en transparantie stimuleren. Een crypto wordt namelijk niet beheerd of gecontroleerd door één centraal orgaan zoals de overheid of de bank. Dit maakt het zo decentraal. De hoge kosten die bij traditionele financiële instellingen gevraagd worden bij het uitvoeren van transacties en de lange doorlooptijden worden dankzij crypto zoals bij de cardano crypto voorkomen. De uitvinder genaamd Satoshi Nakamoto is de uitvinder van de meest bekende en eerste crypto genaamd Bitcoin. Het doel van hem was om digitaal geld te ontwikkelen via een gedecentraliseerd digitaal geldsysteem.

Leer beleggen in crypto

De meeste cryptomunten zijn te verkrijgen via een investering met FIAT wat voor de Nederlander euro’s zijn. Sommige crypto kan alleen bemachtigd worden via andere cryptomunten. Om crypto te kunnen kopen dien je een portemonnee of anders gezegd een crypto wallet nodig te hebben. Dit kan een digitaal platform zijn zoals een app maar het kan ook offline via bijvoorbeeld een ledger. Je dient geld over te maken naar jouw beleggingsaccount van de crypto exchange of anders gezegd de crypto beleggers beurs. Het opzetten van een crypto account is in een paar minuten gereed. Probeer te voorkomen dat je crypto koopt met een creditkaart aangezien dit meer rente kost. Evenals bij het traditioneel beleggen is timing een van de meest belangrijke onderdelen. Het beste moment om in te stappen is op een punt dat de markt is gedaald.

Veilig bewaren van crypto

Het geld wat je geïnvesteerd hebt in crypto wordt niet gewaarborgd of is niet verzekerd tegen diefstal of andere fraude door een bank of andere instantie. Bewaar je munten daarom veilig in bijvoorbeeld een digitale portemonnee of anders gezegd crypto wallet. Beschik je over een native portemonnee dan beschik je als enige over het wachtwoord dat toegang tot jouw crypto vermogen geeft.

Doe onderzoek alvorens je investeert

De cryptomarkt is een volatiele markt die iedere minuut van de dag in beweging is. Wees daarom slim en doe goed onderzoek vooraf je een investering doet.

Verdiep je in een cryptomunt op de volgende manieren;

  • Kom erachter wat het doel van de crypto coins is
  • Hoe andere mensen over de crypto denken
  • Hoe een crypto zich gedraagt op de beurs. Ben je geïnteresseerd in de cryptomunt cardano? Wat je kunt doen is de cardano koers analyseren om te achterhalen hoe deze verloopt en welk moment goed is om in te stappen en weer te verkopen.
  • Wat voor toegevoegde waarde het voor de samenleving heeft
  • Welke ontwikkelingsfase de munt zich precies bevindt. Er zijn namelijk cryptomunten die ontwikkeld zijn waar geen achterliggende gedachte bij zit en die ontstaan zijn voor de lol. Investeren in dergelijke crypto leidt hierbij vaak tot verlies.
Tags No Tags

Dit bericht is gepost op 7 maart 2022 om 15:23 uur en is geplaatst in Zonder rubriek.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Wat gebeurt er met aandelen in het geval van een faillissement?
Hoe geld besparen op een nieuwe vloer