Welke soorten autoverzekering bestaan er?

Een autoverzekering bestaat meestal uit een basisdekking. Dit betekent dat je verzekerd bent voor schade aan derden, de zogenaamde Burgerlijke Aansprakelijkheid. Maar er bestaan ook extra verzekeringen. Voordat je een verzekering afsluit kun je deze mogelijkheden dus best eens goed overlopen.

– Bijstand ongevallen

Deze verzekering zal je in geval van een ongeluk helpen de passagiers naar huis te voeren en je wagen komen wegtakelen. De verzekering geldt ook in het buitenland.

– Bestuurdersverzekering

Deze verzekering komt tussen als de bestuurder lichamelijke letsels heeft.

– Rechtsbijstandsverzekering

Deze verzekering komt tussenbeide bij een juridisch verschil.

– Verzekering voor reparatie of vervanging wagen als je zelf in fout bent

Als je zelf een  ongeval veroorzaakt hebt, komt deze verzekering ook tussenbeide.

Omnium, beperkte omnium of BA?

Als je een Burgerlijke Aansprakelijkheid-verzekering hebt, dekt deze enkel de schade aan anderen. Een omniumverzekering zal ook de schade aan je eigen wagen vergoeden. Daartoe behoren nagenoeg alle risico’s, zoals brandschade, diefstal, schade door natuurkrachten, aanrijdingen met dieren, glasbreuk, vandalisme, ongevallen, enz. Een beperkte omniumverzekering vergoedt ook alle schade, behalve de schade aan de wagen als je zelf in de fout bent.

Dit bericht is gepost op 24 september 2009 om 15:45 uur en is geplaatst in Verzekeringen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.