Hoe het komt dat je te veel uitgeeft

Als je rijk wilt worden, moet je minder geld uitgeven dan je verdient. Dat gedeelte is gemakkelijk, maar het ook uitvoeren kan behoorlijk moeilijk zijn. Als je vindt dat je te veel uitgeeft, loont het de moeite uit te zoeken waardoor dat komt. Wanneer je weet wat de oorzaak is van je uitgeefgedrag, kan je er iets aan doen.

Gemakkelijke toegang tot cash geld

Tegenwoordig kan iedereen 24 uur op 24 geld afhalen bij de bankautomaat. Daardoor moet je er op voorhand niet op letten dat je voldoende geld meeneemt. Ook kun je in steeds meer winkels met je bankkaart betalen. En anders is er altijd nog de credit card natuurlijk!

Misbruik van creditcards

Creditcards kunnen een handig betaalmiddel zijn als je er mee overweg kunt. Het gevaar van creditcards is dat je niet precies ziet hoeveel je uitgeeft. En voor je het weet zit je dan met een enorme schuldenberg opgezadeld.

Toegeven aan de verleidingen

Iedereen vindt het fijn om uit te gaan en zich te amuseren, maar het is belangrijk dat je maat weet te houden. Een film meepikken, uit gaan eten, naar de discotheek, allemaal geen probleem, maar houd je uitgaven in het oog!

Geld uitgeven om je goed te voelen

Jezelf verwennen door iets te kopen voelt goed aan. Of het nu om een nieuw paar schoenen, kleding, een nieuw computerspel of een mooi boek is, het is leuk om iets nieuws te hebben. Hier is ook niets mis mee, als je maat weet te houden ten minste. Probeer eens iedere maand een klein budget voor deze aankopen opzij te zetten. Dit mag je dan niet  overschrijden.

Dit bericht is gepost op 14 september 2009 om 10:03 uur en is geplaatst in Algemeen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2023 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.