Van twee inkomens naar een inkomen

Van twee inkomens per gezin naar ééngaan kan een moeilijke overstap zijn. Soms wordt deze overgang gepland, maar soms komt hij heel onverwacht, bijvoorbeeld na het verlies van een job.

Schat je situatie goed in

Om de juiste veranderingen door te voeren, moet je eerst goed begrijpen wat de gevolgen van deze situatie zijn. Hoeveel geld zullen jullie daadwerkelijk verliezen door een inkomen weg te laten? Zullen jullie in het vervolg dingen moeten laten?

Als deze verandering er komt omwille van een kind

Als er een nieuw kindje komt, besluiten ouders vaak over te stappen van twee kinderen naar een kind. Op die manier kan een van de ouders thuisblijven bij het kind. Als dit het geval is, moet je niet alleen rekening houden met het inkomen dat verloren gaat, maar ook met hoeveel geld het kindje aan nieuwe onkosten met zich meebrengt.

Bespaar om de overgang makkelijker te maken

Als je weet dat deze overgang gaat komen, probeer dan alvast te besparen op je onkosten. Hier vind je alvast een paar belangrijke dingen waarop je zeker kan besparen.

Telefoonrekening: als je een vaste telefoonlijn hebt en een paar mobiele telefoons, bekijk dan eens welke van die lijnen je kan laten vallen.
Televisie- en internetrekening: ga eens na of je echt het goedkoopste abonnement op de markt hebt.
Etentjes en entertainment: ga zo weinig mogelijk uit eten, ga minder vaak naar de bioscoop en ga op zoek naar goedkope uitstapjes.
Lening of huur: misschien is het wel tijd je hypotheek te herzien of om  zoek te gaan naar een huis of appartement met een minder hoge huurprijs?
Auto: als je met twee werkt, heb je vaak twee auto’s nodig. Maar waarom zou je twee auto’s  nodig hebben als maar een van de twee werkt?

Probeer thuis geld te verdienen

Verdien ook thuis wat geld indien mogelijk. Probeer bijvoorbeeld wat van je oude spullen te verkopen op Ebay. Of misschien heb je wel een hobby (juwelen maken, breien, enz.) waar je wat geld mee kan verdienen?

Dit bericht is gepost op 9 februari 2009 om 09:09 uur en is geplaatst in Algemeen, Sparen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: