Zo stel je financiële doelen op

Minstens een keer per jaar zou je je financiële planning onder de loep moeten nemen en voor jezelf nieuwe financiële doelen opstellen. Zonder financiële doelen en specifieke plannen om ze te behalen, laten we onze toekomst immers aan het toeval over. µ
Vier eenvoudige stappen om je financiële doelen te bepalen:

Stap 1

Identificeer je financiële doelen en schrijf ze op. Of het nu gaat om geld sparen voor wanneer je kinderen gaan verder studeren, een nieuwe auto kopen, je huis afbetalen, op vakantie gaan, je schulden afbetalen of voor je pensioen sparen.

Stap 2

Splits ieder financieel doel op in meerdere korte termijn-doelen (minder dan een jaar), medium termijn-doelen (een tot drie jaar) en lange termijn-doelen (5 jaar of meer).

Stap 3

Informeer jezelf! Volg het financiële nieuws, lees boeken over investeren en probeer regelmatig naar de interessante financiële websites te surfen. Mits een beetje moeite kan iedereen leren hoe je beslissingen moet nemen die je geld in het laatje brengen. Stel kleine, meetbare stappen op die je moet volgen om je doel te bereiken.

Stap 4

Evalueer je vooruitgang. Probeer op regelmatige tijdstippen te doen (maandelijks, vier keer per jaar). Doe het minstens twee keer per jaar. Als je voor een bepaald doel geen vooruitgang maakt, herevalueer het proces dan en maak de nodige veranderingen.

Dit bericht is gepost op 19 januari 2009 om 11:58 uur en is geplaatst in Algemeen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: