Hoe omgaan met financiële stress

Financiële stress is iets waar veel mensen over kunnen meespreken. Financiële stress gaat vaak gepaard met met gezondheidsproblemen als depressie en slaapproblemen. Met de stijgende kosten van brandstof en voedsel, de dalende beurscijfers en de wereldwijde bankcrisis, zullen steeds meer mensen last krijgen van financiële stress. Angst over geld kan je gezondheid op verschillende manieren negatief beïnvloeden:

Wegvluchten in ongezond gedrag

Mensen die financiële stress ervaren, zullen hun angst proberen te onderdrukken door te drinken, te roken, te veel te eten en andere slechte gewoonten aan te nemen.

Minder slapen

Als mensen onder financiële stress staan, zullen ze vaak moeite hebben met slapen. Dit kan leiden tot een slaaptekort, wat op zijn beurt een negatieve impact heeft op het immuunsysteem, de stemming en het concentratievermogen.

Ongezonde emoties

Financiële problemen kunnen tot emoties leiden die een zware tol van je gezondheid eisen. Mensen kunnen gevoelens van angst, frustratie en hopeloosheid ervaren.

Tips om met de stress om te gaan

Krijg een beter beeld van je situatie
Heb je een groot financieel probleem of heb je de situatie nog min of meer onder controle?
Leer werken met een budget
Een weekbudget dat je strikt volgt kan je helpen je financiële situatie onder controle te houden. Probeer een budget te creëren dat bij je eigen levensstijl past.
Leer hoe je geld moet sparen
Je aan een budget houden of je schulden verminderen is makkelijker als je meer geld hebt.

Dit bericht is gepost op 9 december 2008 om 11:59 uur en is geplaatst in Algemeen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.