Geld sparen voor studenten

Als je verder studeert, is het voor studenten vaak moeilijk rond te komen. Toch zijn er een heleboel kleine dingetjes waarop je, waarschijnlijk zonder het te weten, geld kunt besparen.

Doe geen impulsaankopen

Als student, en zeker als kotstudent, zal je vaak in de verleiding komen impulsief iets te kopen. Een nieuwe laptop, een dure mp3-speler, een fitnessabonnement. Maar denk eerst na over of  je het echt nodig hebt en of je het echt gaat gebruiken.

Leen geen geld van je ouders

Geld lenen van je ouders om het pas later terug te betalen, het klinkt zeer aanlokkelijk. Toch kan deze gewoonte ertoe leiden dat je bedrogen uitkomt, zeker als de schulden zich blijven opstapelen.

Geef slechte gewoonten op

Iedereen  heeft wel een slechte gewoonte. Misschien rook je wel, zak je graag eens een avondje door op café of koop je graag dure broodjes voor school. Wat het ook is, stop ermee. Je zal verbaasd staan van hoeveel geld je bespaart.

De schone schijn ophouden

Ook als je huisgenoot of je maten met held kunnen smijten, betekent dat niet dat jij dat ook moet doen.  Houd je aan je budget.

Ga op koopjesjacht

Als je gaat winkelen, wees dan altijd alert voor de aanbiedingen. Als je iedere keer dat je naar de winkel gaat een koopje kunt doen, zal je meer geld sparen dan je je ooit inbeeldde.

Kies voor tweedehands

Of het nu een over boeken of kleding gaat, als je iets aangeboden krijgt, maak er dan dankbaar gebruik van. Wat  je krijgt, hoef je zelf immers niet te kopen.

Blijf thuis

In plaats van een hele avond op café te zitten of te feesten, kan je ook wat vrienden uitnodigen om op je kamer een film te kijken, spelletjes te spelen of gewoon bij te kletsen.

Dit bericht is gepost op 28 november 2008 om 16:15 uur en is geplaatst in Sparen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.