Enkele tips voor een vlotte kennismaking met de beurs

Je hebt ze wellicht al gehoord, die straffe verhalen over snel en eenvoudig gigantisch veel geld verdienen op de beurs. En je gelooft ze, net als iedereen, wellicht graag. Welnu, de realiteit is ietwat anders. Veel geld verdienen op de beurs is niet onmogelijk, maar meestal is dit niet zo eenvoudig zoals men in dergelijke verhalen beweert. Hoe de beurs dan wel bespelen? We geven je als beginnende beursgoeroe alvast enkele tips.

Tips

Er bestaat een ongelooflijk groot aanbod aan boeken, clubs, websites en andere adviesverleners voor beginnende beursspelers. Je zou dus als het ware bijna denken dat het met behulp van al dit advies niet mis kán gaan. Toch neem je dit advies best met een grove korrel zout. Het advies is namelijk meestal niet afkomstig van beursspecialisten (hoewel ze het vaak wel beweren), doch van op winst gerichte ondernemers.

Opties

Wat je dan wel moet doen? Welnu, eigenlijk heb je twee opties. Ofwel neem je een goede en betrouwbare effectenmakelaar bij de arm, ofwel verdiep je je zelf in de wereld van de beurs. Dat laatste kan je doen door professionele vakbladen en websites te lezen en te bestuderen.

Clubs

Wat je best kan doen als beginnend beursspeler is op zoek gaan naar een goede investeringsclub. Zo kom je namelijk in contact met ervaren beursspelers. Op die manier krijg je heel wat nuttige en vooral praktische informatie en advies. Het zal je zeker heel wat beginnersfouten besparen.

Seminaries

Een andere tip is het bijwonen van seminaries. Op dergelijke bijeenkomsten kan je namelijk heel wat concrete tips verwerven. Houd echter steeds in je achterhoofd dat winst altijd samen gaat met het nemen van risico’s. Seminaries waarin men je veel geld belooft zonder risico zijn ongeloofwaardig en dus verspilling van je tijd.

Studie

De beste tip die we je als beginnende beursspeler kunnen meegeven is het lezen en bestuderen van economische (beursgerichte) vakbladen. Op die manier verwerf je inzicht in de materie en kan je je steeds grondiger verdiepen in de beurswereld. Zo zal je na verloop van tijd in staat zijn om meer berekende risico’s te nemen. Want onthoud dat het nemen van risico’s altijd vereist is. Met andere woorden: geen risico, geen winst .

Dit bericht is gepost op 21 augustus 2008 om 13:07 uur en is geplaatst in Beleggen en investeren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.