Beleggen met weinig geld

In aandelen beleggen is niet alleen weggelegd voor mensen met veel geld en veel verstand van zaken. Vandaag kun je ook met een beperkt budget en een beperkte kennis je slag slaan op de aandelenmarkt.

Aan wie geef je je geld?

Er is een groot verschil tussen brokers en beleggingsfondsen. De twee kunnen gelijkaardige diensten aanbieden, maar ze zijn beide in een ander gebied gespecialiseerd. Het is belangrijk dat je weet welke diensten je kunt verwachten en tegen welke prijs. Een broker moet je eigenlijk als je verlengde zien. Hij gaat op zoek naar investeringen die bij jouw noden en budget passen. Maar een broker zal doorgaans een commissie vragen voor het werk dat hij in je investeert.

Houd de kosten laag

Als je belegt terwijl je maar een beperkt budget hebt, is het belangrijk de kosten laag te houden. De broker zal je kosten aanrekenen voor het managen van je aandelenportefeuille, commissies voor het verhandelen van de aandelen, er zijn de kosten voor de beleggingsfondsen, etc.

Ga voor de lange termijn

Als je investeert, moet je erop voorbereid zjin dat je je geld soms best voor een hele periode moet laten vaststaan. De investering die je nu maakt zal je vroeg of laat veel geld opbrengen, maar je moet wel geduldig zijn.

Zoek naar geschikte investeringen

Gebruik maken van de meest kosteneffectieve en vereenvoudigde investeringsmethodes zal je leven veel makkelijker maken. Passieve beleggingen als gemeenschappelijke indexfondsen of Exchange Traded Funds zijn aanraders. Deze fondsen kennen weinig kosten en een makkelijke diversificatie.
Een indexfonds is een beleggingsfonds dat passief beheerd wordt. Dit soort fondsen kent lagere kosten omdat ze een onderliggende beursindex volgen.

Dit bericht is gepost op 5 augustus 2008 om 13:55 uur en is geplaatst in Beleggen en investeren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.