5 gezonde financiële gewoonten

Terwijl de een zijn financiën perfect onder controle kan houden, heeft de ander het er heel wat moeilijker mee. Het is belangrijk dat je zelf de controle neemt over je financiële situatie. En dat doe je in de eerste plaats door je gewoonten te veranderen!

1. Betaal via domiciliëring

In plaats van tijd en moeite te steken in hoe je je rekeningen gaat betalen en wanneer, kun je de betalingen beter automatisch laten verlopen. Op dezelfde manier kun je er voor kiezen iedere maand automatisch een deel van je loon opzij te zetten.

2. Stop tweemaal per week bij de bank

In plaats van iedere keer dat je geld nodig hebt bij een geldautomaat te stoppen, kun je je beter voornemen tweemaal per week geld af te halen en niet meer. Op die manier ga je sneller de neiging hebben je aan je budget te houden.

3. Kies voor een creditcard

Als je maar een creditcard hebt kun je beter het overzicht behouden over je uitgaven. Als je in het rood staat, betaal je schulden dan meteen af.

4. Breng een bezoekje aan je bank

Nu je zo makkelijk online kunt bankieren, zul je je bankfiliaal ongetwijfeld veel minder bezoeken. Als je af en toe eens in je bank binnenstapt, kun je vragen naar de laatste nieuwigheden en mogelijkheden.

5. Gebruik de computer

Door te internetbankieren kun je je rekening altijd controleren. Maar er is ook software die je helpt bij het managen en in de gaten houden van je financiële situatie. Een goed voorbeeld is Quicken.

Dit bericht is gepost op 5 augustus 2008 om 15:18 uur en is geplaatst in Algemeen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Beleggen met weinig geld
Hoe weet je wat je je kunt veroorloven?