Solide strategieën voor het investeren in onroerende goederen

Investeren in onroerende goederen is niet alleen maar kopen en verkopen van huizen. Er komt veel meer bij kijken. Om mensen te helpen die graag willen investeren in vastgoed, zetten we 5 waterdichte strategieën op een rijtje. Jij bepaalt zelf welke strategie je het best ligt.

1.Buy and hold

Je wordt dan een huisbaas die zijn huis of huizen verhuurt. Er komt evenwel meer bij kijken dan gewoon een contract tekenen. Zorg ervoor dat je weet wie je huurders zijn en probeer te voorzien of ze je te veel last zouden bezorgen. Het is van groot belang dat je je eigendom beschermt tegen schade. Lees hierover zodat je juist weet waar je aan begint.

Als je ‘koopt en houdt’ (buy and hold) heb je drie verschillende inkomens:

amortisatie: doordat je je hypotheek afbetaalt, vermindert het bedrag dat je verschuldigd bent
herwaardering: terwijl je het eigendom bezit, stijgt het in waarde
belastingvoordeel: je kan je investering over verschillende jaren laten belasten (hier gaan we niet dieper op in).

Zelfs als het huurgeld niet 100% je hypotheekkosten dekt, dan nog zal je een positieve cash flow kunnen creëren.

2. ‘Flipping’

Dit is een Amerikaanse term die duidt op de snelle koop en verkoop van vastgoed zonder daadwerkelijk eigenaar te zijn geweest. Je zoekt in feite een koper voor een verkoper. De verkoper betaalt je dan een commissie voor het vinden van een klant. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken over hypotheken of andere nadelen van eigendom.

Om een huis te ‘flippen’, heb je twee dingen nodig. Je moet vastgoed zoeken dat snel verkocht zal worden. Dan zoek je zo snel mogelijk naar een koper. Dan speel je het koopcontract door naar de daadwerkelijke koper en kan je je commissie opstrijken.

Dit principe klinkt misschien ingewikkeld, maar als je je erin verdiept, kan je er al snel aardig mee verdienen.

3. Renovatie

Renovatie is de meest riskante vorm van investeren in vastgoed. Je zoekt naar een oud, onbewoonbaar gebouw en probeert de kost van de verbouwing te ramen. De bedoeling is dat je geld overhoudt van de verkoop, rekening houdend met alle gemaakte kosten.

Deze manier van investeren gaat vaak mis. Een reden kan zijn dat je het huis niet goedkoop genoeg op de kop getikt hebt of de verbouwingskosten de pan uit swingden. Bij renovatie is een degelijk uitgedokterde raming van kapitaal belang.

4. Commerciële gebouwen

Investeren in commerciële gebouwen doe je niet van de ene dag op de andere. Je hebt een zeker startkapitaal nodig en je zal op een andere manier belastingen moeten betalen. Denk je dat je genoeg ervaring hebt, dan kan je je hieraan wagen. Het is dan misschien best een vennootschap op te richten zodat je je eigen geld wat kan beschermen.
Als je hiermee begint, zorg dan dat je goed voorbereid bent!

5. Nieuwbouw

Dit is de meest betaalbare manier van investeren in vastgoed. Je koopt zo snel mogelijk huizen van een nieuwbouwproject en verkoopt ze nog voordat ze af zijn. Zorg dat je wettelijk in orde bent en dat er genoeg vraag is naar nieuwe huizen! Het kan ook zijn dat je maar één huis mag kopen op jouw naam. Blijf zoeken naar nieuwe projecten.

Dit bericht is gepost op 6 mei 2008 om 13:54 uur en is geplaatst in Beleggen en investeren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.