3 tips om penny stocks te kiezen

Wanneer je in Google “how to research penny stocks” ingeeft, zal je slechts een 10-tal resultaten krijgen. Jammer genoeg zal de helft van de links niet meer werken en van de andere links zal je ook niet veel wijzer worden om aandelen met lage koersen te onderzoeken.

Hoe komt dit? Feit is dat het moeilijk is om solide onderzoeksinformatie te krijgen over penny stocks. Echt harde feiten zijn zeldzaam. Over penny stocks zijn heel wat minder gegevens en transparantieregels beschikbaar dan voor de NASDAQ of de DOW. De informatie die voorhanden is, is doorgaans schaars en onbetrouwbaar.

Wanneer je bovenstaand gegeven samenlegt met het feit dat er tienduizenden penny stocks zijn, begrijp je waarom het zo ’n ontmoedigende taak is. Als je echt wil weten hoe penny stocks te kiezen, zal je je mouwen moeten opstropen en wat voorbereidend werk verrichten. Maar die inspanningen zouden het wel eens waard kunnen zijn.

Hoe penny stocks kiezen

Tip 1: Eerst en vooral moet je je ervan verzekeren dat het om echte bedrijven gaat. Ondanks het feit dat ze klein zijn, zijn het organisaties die ondernemen. Ze worden geleid door echte mensen en hebben echte klanten. Onderzoek is dus mogelijk. De eerste vraag die je je kunt stellen is of er een markt is voor wat het bewuste bedrijf verkoopt. Zand in een woestijngebied verkopen is waarschijnlijk niet rendabel, maar de ontwikkeling van een alternatief voor benzine zou wel eens betere perspectieven kunnen bieden.

Tip 2: Zoek uit wat hun marktaandeel is. Hoe zit het met de verkoop? Is er jaar na jaar meer verkocht, blijft het ongeveer hetzelfde of is er een daling waarneembaar? Natuurlijk ga je op zoek naar een onderneming die op agressieve wijze aan marketing doet en waarvan de verkoopcijfers op gezonde wijze stijgen.

Tip 3: Zoek zoveel mogelijk nieuws over het bedrijf. Zoek via het internet, regionale kranten of contacteer zelfs de Kamer van Koophandel. Daar kan men je vertellen of het bedrijf groeit, of het meer personeel aanneemt, …

Stockbrokers durven het zelfs aan om de CEO van een onderneming waarin ze interesse hebben te bellen en te bestoken met enkele weldoordachte vragen. Niets houd je tegen dit ook te doen.

De informatie is aanwezig en beschikbaar, maar je zult goed moeten zoeken en het kost tijd om alles samen te brengen. Maar door dit te doen, zal je een onderbouwde beslissing kunnen nemen en de basisstappen om penny stocks uit te kiezen onder de knie hebben.

Een mogelijk alternatief van bovenstaande taak is je baseren op een betrouwbare nieuwsbrief waarin iemand anders het werk al voor jou heeft gedaan.

Dit bericht is gepost op 15 april 2008 om 09:48 uur en is geplaatst in Beleggen en investeren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.