5 financiële fouten die je met schulden opzadelen

Onvoorstelbaar veel mensen zitten in financiële problemen omdat ze niet met hun eigen geld kunnen omgaan. Wanneer je onderstaande vijf fouten vermijdt, ben je al op weg naar financieel succes!

Elk jaar kijken meer families tegen een financiële afgrond aan omdat ze niet genoeg bezig waren met hun financiële toekomst. Sommigen bezorgt het te veel stress om aan een financiële beslissing te denken en niet zelden wordt er geen beslissing genomen. Velen kennen ook geen basistips om uit de financiële problemen te blijven. Hieronder vind je vijf tips terug die je op goede weg kunnen zetten.

Vijf financiële fouten om te vermijden

Volgende financiële fouten zadelen je gegarandeerd met schulden op:

1. Kopen op krediet

De huidige rentevoeten zijn niet hoog, maar dat hoeft niet te betekenen dat je buitensporig op krediet moet kopen. Maandelijks op kredietkaarten rekenen is om problemen vragen. De normale financiële lasten zijn soms al moeilijk om te dragen. Een auto op krediet kopen zal een nog groter deel op voorhand reserveren om schulden te betalen.

Een paar decennia geleden was veel kopen op krediet ongewoon. Kinderen kregen op jonge leeftijd te horen hoe fout dat was. We zouden deze les moeten herhalen en afstand nemen van kopen op krediet om zo uit de schulden te blijven.

2. Financiële beslissingen nemen op basis van emoties

Tijdens periodes met veel stress of van emotionele instabiliteit, zijn we het meest vatbaar om desastreuze financiële beslissingen te maken. Op die momenten nemen we de meest domme beslissingen. Beslis dus niet over de uitgave van grote bedragen wanneer je emotioneel kwetsbaar bent.

3. Niet voldoende verzekerd tegen catastrofale risico’s

Ieder jaar worden families financieel geruïneerd omdat ze niet verzekerd waren tegen rampen. Schade aan het huis, brand of overstromingen zijn gebeurtenissen waar een verrassend hoog aantal mensen niet tegen verzekerd zijn. Wat even belangrijk is, is het nemen van een levensverzekering om je gezin te beschermen bij overlijden.

4. Bezwijken onder druk van een gladde verkoper

Er wordt gezegd dat elke minuut een sukkel wordt geboren. Je kunt ervan uitgaan dat een gladde verkoper zit te wachten om er voordeel uit te halen. Neem nooit een financiële beslissing onder druk van verkoopstechnieken of op basis van éénmalige aanbiedingen. Goede deals waar je niet over kunt nadenken of waar je andermans mening niet voor kan vragen, zorgen vaak voor financiële problemen.

5. Je financiële toekomst niet plannen

Voor veel gezinnen is het gemakkelijker om de financiële planning opzij te leggen en eens op een ander moment op te maken. We kennen dat verhaal. Veel gezinnen zitten daardoor diep in de schulden en zien niet meteen een uitweg. Om dit te vermijden doe je er goed aan om te praten met een financieel planner.

Vijf belangrijke financiële fouten om te vermijden om zonder zorgen en schulden te leven. Het doet er niet toe hoe je er momenteel financieel voorstaat, het is nooit te laat om ermee te beginnen. Maak vandaag nog een afspraak met een financieel planner voor een financiële planning op maat. Het is een van de belangrijkste dingen die je voor jezelf en je gezin kan doen.

Dit bericht is gepost op 15 april 2008 om 11:03 uur en is geplaatst in Algemeen, Sparen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.