Hoe je geld verdient met een eigen website

Stel: je hebt een website of blog, voor de fun. Wat zou je ervan denken als je daarvan een mooie bijverdienste kon maken? Het is in elk geval de moeite waard om het te proberen, want er valt wel degelijk geld te verdienen met een blog of website.

Hoe?

De meest winstgevende bron van inkomsten zijn natuurlijk advertenties. Let hiermee wel op: je zet je website best niet té vol met reclame, want dan haken de bezoekers van je website af. Zorg er dus voor dat je de gulden middenweg vindt.

Als je website over je eigen gemeente, scouts, voetbalclub of andere lokale bezigheden gaat, kan je sponsors uit de buurt zoeken (het is namelijk zo dat de meeste bezoekers van je site ook uit de buurt komen). Je kan bij winkels en bakkers gaan aankloppen, en in ruil voor geld een advertentie op je site aanbieden.

Met een meer algemene site liggen de kaarten anders. Je zoekt dan best advertenties die het best aansluiten bij de onderwerpen van je site, maar waar vind je die? Google AdSense is een makkelijke oplossing: je kan er gratis intekenen voor advertenties. Dit programmaatje van Google komt te weten waarover je website gaat, plaatst dan zelf relevante reclame op je website, waarna jij een deel van de inkomsten opstrijkt.

Volk over de vloer

Maar dan is de klus nog niet geklaard: om geld in het laatje te krijgen, moet je bezoekers zien te trekken. Dit doe je in de eerste plaats door je website of blog zo kwaliteitsvol mogelijk te maken. Zorg voor een aangename lay-out, schrijf helder, kies interessante onderwerpen en ga niet zomaar kopiëren van andere websites. Het is zelfs het best om een eigen site aan te maken met een eigen domeinnaam, en niet één via Blogger (blogspot.com), WordPress (wordpress.com) of andere blogaanbieders. Dat kost wat meer geld, maar je website ziet er meteen een pak professioneler uit.

Natuurlijk wil je dat je website wordt getoond door Google en andere zoekmachines, want ook zo sprokkel je veel bezoekers. Voeg je URL toe op Google via de volgende link: http://www.google.be/addurl. Meld je website ook aan bij andere zoekrobotten.

Search Engine Optimalization

Als je dit allemaal gedaan hebt, ben je al goed begonnen. Verder kan je nog wat opzoeken over SEO, zodat je website makkelijker door Google en andere zoekmachines getoond zal worden. En dat betekent natuurlijk: meer geld…

Dit bericht is gepost op 21 april 2008 om 13:25 uur en is geplaatst in Algemeen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.