Hoe goedkoop de feestdagen doorkomen

Rond Kerstmis en Nieuwjaar durft onze portemonnee wel eens te krimpen. Cadeaus, kerstkaarten, een weekje skiën… Dit alles kost handenvol geld. Voor veel mensen is het zelfs een droom om de feestdagen financieel ongeschonden door te komen. Daarom volgende tips om de feestdagen goedkoop maar toch gezellig te vieren.

De cadeaus

Voor de meeste mensen vormen de cadeaus met afstand de grootste hap uit hun feestdagenbudget. Maar vergeet niet dat je zelf ook veel prachtige pakjes kunt maken. Maak voor iemand die graag kookt bijvoorbeeld een eigen kruidenmix. Een origineel cadeau en, hopelijk voor jou, nog lekker ook! Wil je toch een cadeau kopen, surf dan op het internet en zoek naar de scherpste prijzen. Vooral elektronica is vaak goedkoper te vinden op internet dan in de lokale winkels.

Nog een tip om goedkoper aan cadeaus te komen, is in grote hoeveelheden kopen. In plaats van 5 verschillende geschenken te kopen, kan je bijvoorbeeld 1 doos wijn kopen en aan iedereen een lekkere fles wijn geven. Ten slotte kan je bij de verpakking handenvol geld sparen. Koop simpel bruin inpakpapier en laat je kinderen hier tekeningen op maken. Dit is origineel, mooi en bezorgt je kinderen urenlang plezier.

De decoratie

De basisregel voor goedkope decoratie is dat zoveel mogelijk materiaal herbruikbaar moet zijn doorheen het jaar. In plaats van een tafelkleed met kerstmannetjes op, koop je een effen rood tafelkleed. Ook dat past bij de kerstsfeer, maar is wel heel het jaar door bruikbaar.

Indien je een fan bent van veel kerstverlichting, schakel dan volledig over op LED-lampjes. Deze zijn veel zuiniger dan gewone lampjes en gaan zelden stuk. Het verschil in levensduur en zuinigheid is zelfs zo groot dat je best meteen overschakelt op LED-verlichting.

Kerstkaarten en brieven

Om snel en goedkoop in contact te blijven met familie en vrienden, kan je sms’en. Vooral in de daluren kan je goed besparen op deze kost. Daarnaast kan je de traditionele kerstkaartjes vervangen door e-cards. Indien je eventjes tijd vrij maakt, kan je voor iedereen een perfecte gepersonaliseerde e-card zoeken.

Wil je nog meer vertellen over jezelf en je gezin tijdens de eindejaarsperiode, start dan een blog. Hierop kan je heel je leven vertellen zonder dat ook maar iemand in de wereld er een seconde van moet missen.

Dit bericht is gepost op 15 april 2008 om 08:09 uur en is geplaatst in Algemeen, Sparen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.