Tips voor het beleggen in penny stocks

Penny stocks zijn aandelen met een koers van minder dan 5 euro/dollar. Bij het beleggen in penny stocks moet je met een hoop extra zaken rekening houden. Penny stocks kunnen een groot rendement opleveren. Hier vind je alvast een aantal tips.

1. Laat je niet misleiden door promotors

Promotors zijn berucht omwille van hun onethische werkwijze. Om te beginnen kopen ze een groot aantal penny stocks een of ander bedrijf. Het doet er niet toe of het bedrijf betrouwbaar is, of het groeipotentieel heeft en of de aandelen enige waarde hebben. Ze hanteren slechts één criterium: heeft het bedrijf troeven die ik kan gebruiken om mensen te overtuigen dat ze deze penny stocks moeten kopen?

Doordat beleggers ineens een groot aantal penny stocks kopen bij één bedrijf, stijgen de prijzen en het aantal verhandelde aandelen van dat bedrijf sterk. Op dat moment gaan de promotors tot actie over. Promotors  starten dan een intensieve reclamecampagne via telefoon en op het internet. Ze bellen zoveel mogelijk effectenmakelaars op met de vraag om hun de contactgegevens van klanten te bezorgen. Ze sturen duizenden e-mails (vaak met links die niet werken), posten op internetfora, op blogs en op nieuwsgroepen.

Ze geven dus zo veel mogelijk ruchtbaarheid aan de waardestijging van hun aandelen, zodat de interesse toeneemt en de koersen nog meer stijgen. Dit trekt de aandacht van degenen die denken dat ze weten welke penny stocks ze moeten uitkiezen. Met als gevolg dat de prijzen nog verder stijgen.

En dan verkopen promotors plotseling al hun aandelen en laten ze de beleggers achter met de spreekwoordelijke kat in de zak – niets dus.

2. Laat je niet misleiden door internetfora en nieuwsgroepen

Penny stocks-internetfora worden bezocht door twee soorten mensen: zij die op zoek zijn naar informatie en zij die daarvan willen profiteren.

Zij die op zoek zijn naar informatie hebben doorgaans geen ervaring met penny stocks, of hebben het geprobeerd en zijn daarbij geld verloren. Zij zijn doorgaans ook degenen die het advies van dergelijke fora volgen.
Daarnaast zijn er ook nog zij die verkeerde pennystocks gekocht hebben en daar nu vanaf willen geraken – liefst met winst. Zij promoten hun penny stocks in de hoop dat daardoor de waarde opnieuw zal stijgen, om ze dan zo snel mogelijk te kunnen verkopen.

Wie op dergelijke fora praat over aandelen, heeft slechts één doel: de prijs van zijn pennystocks opdrijven. Zulke mensen zijn gemakkelijk te herkennen: ze gebruiken steeds het logo van het bedrijf dat ze promoten, en proberen je te overtuigen om hun pennystocks te kopen.

3. Laat je niet misleiden door blogs

Niemand controleert de inhoud van een blog. Iedereen kan er schrijven wat hij wil, en iedereen kan zoveel blogs maken als hij wil. Bovendien is een blog niet alleen gemakkelijk om te maken, maar ook gemakkelijk om later spoorloos te laten verdwijnen. Promotors weten dat en profiteren daarvan.

Als je, ondanks de risico’s, toch de aankoop van penny stocks overweegt, kan je je beter laten informeren door de e-newsletters van websites met een goede naam.

Dit bericht is gepost op 28 maart 2008 om 12:07 uur en is geplaatst in Beleggen en investeren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2023 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.