Verrassende dingen die je gratis krijgt

Vaak betaal je hoge toegangsprijzen of moet je heel wat euro’s betalen om aan een activiteit mee te doen. Toch zijn er nog een aantal leuke zaken die je voor bijna geen geld kan krijgen. We zetten enkele leuke dingen op een rijtje.

Cultuur

Net zoals je voor de bioscoop geld moet neertellen, betaal je vaak ook hoge toegangsprijzen voor musea. Maar regelmatig worden er (halve) dagen, avonden of weekenden georganiseerd waarbij een museum gratis toegankelijk is voor het grote publiek. Hou de affiches in je buurt in het oog of zoek deze data op via het wereldwijde web op en noteer ze in je agenda! De kans is natuurlijk wel groot dat je er niet alleen zal staan. Hou dus rekening met lange wachtrijen en veel drukte tijdens je museumbezoek.

Fitness

Sommige fitnesscentra bieden soms een gratis proefabonnement aan. Het varieert van centrum tot centrum hoe lang dat zo’n proefaanbod geldig blijft. Soms is dat één dag, soms zelfs twee weken. Vraag daarom meer informatie bij de fitnesscentra zelf.

Dieren

In het dierenasiel wachten achtergelaten honden en katten op een nieuw baasje. Helemaal gratis mag je hen echter niet meenemen. Dierenasiels vragen meestal een kleine adoptieprijs. Sommige sites daarentegen geven de kans om gratis dieren te ‘kopen’. Vaak zijn het huisdieren van mensen die verhuizen of die om een andere reden hun dier niet meer in huis kunnen houden (allergieën en dergelijke). Let wel op: laat je niet bedotten want op het internet is niet iedereen even eerlijk!

Telefoneren

Met internet kan je tegenwoordig bijna alles, dus ook telefoneren. Als je een kabelmodem hebt, kan je gratis Skype downloaden en installeren. Het is een eenvoudig programma waarmee je kan telefoneren via het internet. Heb je nog ergens  een webcamera liggen? Sluit die dan aan zodat je ook kan zien met wie je telefoneert!

Ijsjes

Eenmaal per jaar biedt Ben & Jerry’s voor één dag over heel de wereld gratis ijs aan. Profiteer ervan en kijk waar er een winkel bij jou in de buurt is. Denk er wel aan dat iedereen van deze promotie zal willen genieten. De rijen kunnen wel eens vrij lang zijn. En natuurlijk is de kans groot dat de lekkerste en bekendste smaken het snelst op zullen zijn. Houd ook de acties van andere winkels en merken in het oog.

Staaltjes

Dit gaat vooral bij schoonheidsproducten en parfum. Spring eens binnen bij een parfumerie en vraag een aantal staaltjes. Normaal gezien geven ze die gratis mee zodat je thuis rustig kan genieten van de schoonheidsproducten.

Internet

Hoe kan je nog op een eenvoudige manier te weten komen wat je nog zoal gratis kan krijgen? Het internet natuurlijk. Ga naar Google, typ jouw stad of gemeente in en zet er ‘gratis’ bij. Je zal onmiddellijk een aantal links krijgen naar sites die je gratis activiteiten of spullen aanbieden.

Dit bericht is gepost op 1 april 2008 om 06:59 uur en is geplaatst in Algemeen, Sparen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.