Wat is de beste investeringsstrategie: Timing versus Buy and Hold

Als je succes wilt boeken op de beurs, moet je je risico’s beperken. Risico betekent in dit geval niet alleen dat je je geld kunt verliezen, maar ook dat je een kans kunt missen om veel geld te winnen.

Timing en Asset Allocation

Om je risico te beperken, kun je verschillende investeringsstrategieën gebruiken. Timing is daar een van.
Timing is van groot belang bij het beleggen in aandelen. Als belegger moet je het ideale moment zien te vinden om aandelen te kopen of te verkopen. De meeste investeerders concentreren zich alleen op Asset Allocation en diversificatie.
Asset Allocation is de term voor de manier waarop iemand zijn geld belegt in verschillende investeringen (aandelen, obligaties, goud, vastgoed, enz.) of ‘assets’.

Als je statistieken onder ogen krijgt die je vertellen hoeveel geld je in de verschillende ‘assets’ moet investeren, zijn die aanbevelingen gebaseerd op lange termijn-onderzoek voor de deze activa. Het advies wordt dus verwoord op basis van de veronderstelling dat je voor de ‘buy and hold’-strategie gaat en dus op lange termijn investeert.

Toch zou je, om je risico’s te beperken niet puur een beroep mogen doen op de ‘buy and hold’-strategie. Timing helpt je beslissen wanneer je aandelen moet kopen en verkopen. Zelfs topbelegger Warren Buffet, de rijkste man ter wereld, die bekend staat om zijn ‘buy and hold’-aanpak, maakt vaak gebruik van timing.

Simpel gezegd komt de timing-theorie hier op neer: als er veel geld te verdienen valt, moet je meer geld op de beurs hebben, als je eerder geld zult verliezen, moet je minder geld investeren. Het hele idee hierachter is de kansen zoveel mogelijk in jouw voordeel te benutten.

Indicatoren

Timing wordt gebaseerd op indicatoren, informatie die voorspellingen over toekomstige prestaties inhoudt. Beleggers moeten op basis van die informatie beslissen of ze gaan kopen, verkopen of nog even wachten.

Beleggers hebben niet de tijd om de hele dag lang de markt onderzoeken, daarom moeten de indicatoren meteen beschikbaar, gratis en gemakkelijk te begrijpen zijn. Indicatoren kunnen bestaan uit markttrends, individuele trends bij aandelen, taxaties, economische trends en rentevoeten.

Dit bericht is gepost op 11 maart 2008 om 16:01 uur en is geplaatst in Beleggen en investeren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.