De valkuilen voor een beginnende belegger

Jarenlang verdienen beleggers al miljoenen op de beurs. De meeste mensen denken dat dat komt doordat ze geluk hebben, en dat zij simpelweg nog geen geluk gehad hebben. Niets is minder waar. De waarheid is dat iedereen geld kan verdienen op de beurs, het hangt er alleen van af hoe hard je probeert en wat je wilt doen om je doel te bereiken.

Investeren in aandelen is geen groot mysterie waar maar een paar mensen de oplossing van kennen. De kennis over de beurs is beschikbaar voor iedereen, je hoeft ze je alleen maar eigen te maken. zoals zoveel dingen in het leven, bestaat er ook geen speciale manier van investeren. Er zijn alleen manieren die werken en manieren die niet werken. Het is heel onwaarschijnlijk dat juist jij alleen de manieren probeert die niet werken en geen enkele die wel werkt.

Valkuilen

Beleggers die een winstgevende investering willen maken, falen om een heleboel redenen. De meest voorkomende reden is dat de belegger eigenlijk in de eerste plaats al niet wilde investeren. Hij of zij had gehoord dat er veel te verdienen viel op de aandelenmarkt, en wilde het ook eens proberen. Zo’n belegger begeeft zich dan op de beurs zonder voldoende kennis van zaken.
Veel beginnende beleggers proberen hun verlies zoveel mogelijk te beperken en zullen daardoor hun aandelen te vroeg verkopen. De meeste beginnelingen betalen niet voor het advies van een specialist. Ze denken dat ze alles wel snappen: ze zullen of winst maken of verlies maken, en daarmee is de kous af. Een grote fout is dat veel mensen niet weten waar ze in moeten investeren, dus ze kopen maar de aandelen die hen aanstaan en hopen op het beste.

De grootste val waarin deze investeerders trappen, is het gebrek aan een plan. Ze willen een aandeel kopen en er geld mee verdienen, maar vergeten de fluctuaties en dergelijke. Verwacht je altijd aan het onverwachte!

Tips

Wanneer het op het investeren in aandelen aankomt, neem dan genoeg tijd. Het is belangrijk dat je weet dat je van tijd tot tijd verliezen zult moeten verwerken. Investeer niet in een aandeel als je je onzeker voelt. Als het aandeel voortdurend stijgt in prijs en je bang bent uit de boot te vallen, wacht dan gewoon op een betere kans om geld te verdienen.

Dit bericht is gepost op 7 maart 2008 om 16:55 uur en is geplaatst in Beleggen en investeren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.