Hoe word je rijk: 8 mythes ontkracht

Rijk worden zonder er iets voor hoeven te doen, wie droomt er niet van? Geld spreekt tot de verbeelding, en er doen heel wat mythes over de ronde. Veel mensen zijn al bedrogen uitgekomen door verkeerde veronderstellingen en regelrechte verzinsels over geld en hoe het te verdienen. We halen hier een heel aantal van die mythes onderuit.

1. ‘Als je een lucratief beroep kiest, word je vanzelf rijk.’

Er zijn wel jobs die over het algemeen meer geld opbrengen dan andere, maar dat wil absoluut niks zeggen. Mensen zijn al miljonair geworden in zowat elke mogelijke sector of beroep. Het hangt grotendeels van jezelf en je prestaties af hoe lucratief je carrière is.

2. ‘Ik had het wel gemaakt als mijn ouders rijker waren geweest.’

De meeste superrijken komen zelf van doorsnee of zelfs arme families, zij hebben gewoon door hun eigen kunnen ervoor gezorgd dat ze zo succesvol werden. Zelfs wie in een rijke familie geboren is, moet op lange termijn ook voor hun eigen inkomsten gaan zorgen.

3. ‘Als de economie beter was, dan was ik nu rijk.’

Rijken zijn er altijd geweest, er valt altijd en overal wel geld te verdienen, dat hangt niet alleen af van de economie.

4. ‘Om rijk te worden moet ik heel hard werken.’

Heel veel hardwerkende mensen zijn nog steeds arm. Degenen die daarbovenuit stijgen, zijn degenen die niet alleen hard maar ook slim en met veel inzicht werken.

5. ‘Als ik wat meer geluk had gehad, was ik nu rijk.’

Mogelijkheden en kansen vallen je niet zomaar in de schoot, je moet ze zelf creëren. De superrijken hebben dat voor zichzelf gedaan.

6. ‘Als ik een groot startkapitaal had, dan was ik veel vroeger begonnen met investeren en sparen.’

Als je moet wachten tot je een grote som geld bijeen hebt, dan is het meestal niet meer de moeite waard. Je kan best beginnen met wat je hebt. Als je slim investeert en spaart, kan je kleine startkapitaal al snel serieus uitgroeien.

7. ‘Met een goeie job word je vanzelf rijk.’

Een job is maar een tijdelijke bron van inkomsten. Als je een meer permanente vorm van inkomsten wil hebben, moet je je geld voor jou laten werken. Investeer of spaar, zodat je een appeltje voor de dorst hebt.

8. ‘Als ik geen gezin of sociale verantwoordelijkheden had, was ik nu miljonair.’

Het gaat er niet om of je verantwoordelijkheden hebt, maar of je ze in goede banen leidt en je tijd goed verdeelt tussen werk en gezin of vrienden. Als dit niet lukt, moet je misschien bepaalde offers brengen op gebied van sociale bezigheden. Het hangt er gewoon van af waar je je prioriteiten legt: carrière en veel geld of vrienden en familie.

Dit bericht is gepost op 28 februari 2008 om 13:50 uur en is geplaatst in Algemeen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.