Tips voor het afsluiten van een autoverzekering

De tijd dat de markt van de autoverzekeringen transparant was, ligt al even achter ons. De dynamiek en creativiteit waarmee verzekeraars hun polissen aanbieden is zeer groot.

Als consument wordt het er niet eenvoudiger op om een goede verzekeringspolis af te sluiten. Je doet er daarom goed aan om advies te vragen aan een verzekeringsmakelaar. Het is ook van belang dat je de markt regelmatig consulteert om op zoek te gaan naar de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Een ‘tiplijst’:

Besteed voldoende tijd aan het opvragen en vergelijken van offertes. Bij de meeste verzekeraars is het mogelijk om online een offerte aan te vragen, zodat je niet eens je huis uit moet. Om een vergelijking te maken moet je ten eerste rekening houden met de prijs.

Probeer daarnaast ook uit te zoeken welke verzekeraars een goede dienstverlening aanbieden. Een derde factor om te onderzoeken zijn de bijkomende waarborden. Bij sommige verzekeraars moet je een extra bijdrage betalen om je te verzekeren tegen zaken zoals diefstal, rechtsbijstand of brand terwijl het bij andere in de standaardpolis is inbegrepen.

Zodra je een autopolis afsluit, start de opbouw van schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, des te meer korting je krijgt op de premie van je autoverzekering. Waar er vroeger gebruikt gemaakt werd van een algemeen geldend bonus-malussysteem, kan elke verzekeraar nu een eigen kortingssysteem uitwerken. De boodschap is dus om op zoek te gaan naar de maatschappij met het beste kortingssysteem.

De waarde van je nieuwe wagen zakt vanaf het moment dat je de openbare weg betreedt. Ondanks het feit dat verzekeraars zich baseren op een catalogusprijs, worden ook polissen aangeboden waarbij je het totale aankoopbedrag krijgt vergoed of waarbij je meer terugkrijgt dan de catalogusprijs. Een vergelijking van de verschillende formules bij diverse maatschappijen kan interessant zijn.

Om belangenconflicten te vermijden, doe je er goed aan om de verplichte aansprakelijkheidsverzekering en de rechtsbijstandsverzekering niet bij dezelfde verzekeraar af te sluiten.

Een onafhankelijke verzekeringsmakelaar biedt producten aan van verschillende maatschappijen. Hij is daarom in staat om polissen van verschillende maatschappijen te vergelijken en er de best passende voor jou uit te kiezen.

Dit bericht is gepost op 25 februari 2008 om 13:00 uur en is geplaatst in Verzekeringen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.