Hoe vind je een goedkope autoverzekering?

Als automobilist ben je wettelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Dit betekent niet dat je niet op zoek mag gaan naar de goedkoopste autoverzekering. Daarom vind je onderstaand enkele tips die kunnen helpen bij de zoektocht naar een goedkope autoverzekering:

Kies de verzekering die past bij je wagen

Een omniumverzekering is zinvol als je auto de leeftijd van drie jaar nog niet bereikt heeft. Wanneer je wagen tussen drie en acht jaar oud is het beter om een ‘gewone’ autoverzekering af te sluiten en eventueel enkele extra opties te nemen. Vanaf het moment dat je wagen acht jaar of ouder is, is de standaard burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering de meest interessante formule.

Beoordeel je autoverzekering van tijd tot tijd

Bij de verschillende autoverzekeringen is de dekking meestal vergelijkbaar, maar de prijs die je betaalt is minder vergelijkbaar. Om te bepalen welke autoverzekering voor jou de goedkoopste is, moet je rekening houden met het type verzekering, de basispremie en de eventuele korting.

Vandaag de dag is het mogelijk om via het internet offertes aan te vragen. Op die manier kan je op korte tijd de condities van de verschillende verzekeraars rustig vergelijken vanuit je luie zetel en beslissen of een overstap naar een andere maatschappij zinvol is.

Oude verzekering opzeggen? Respecteer de opzegtermijn!

Als je wil overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij, is het van belang om rekening te houden met de opzegtermijn. Een verzekering die je niet tijdig opzegt, wordt immers stilzwijgend verlengd.

Ongeval? Een schadeclaim is niet altijd de beste oplossing

Zelfs als je verzekering de schade dekt, is het niet altijd verstandig om te claimen. De korting op de basispremie neemt af omdat je door je claim terugvalt op de bonus-malusladder. Wanneer de schade gering is, doe je er in veel gevallen best aan om de schade voor eigen rekening te nemen.

Maak er een gewoonte van om altijd een autogordel te dragen

De kans op ernstige lichamelijk schade stijgt enorm voor personen die tijdens een auto-ongeval geen gordel dragen. De verzekeraar van de tegenpartij zal daarom vaak argumenteren dat de medische kosten gedeeltelijk hadden kunnen voorkomen wordden en dat je gedeeltelijk schuldig bent aan de geleden lichamelijke schade. De kans is groot dat hij de schade slechts gedeeltelijk wil vergoeden.

Alcohol en autorijden? Ook voor de verzekeraar gaan die niet samen

In veel gevallen wordt de schade aan je auto niet gedekt als je een positieve alcoholcontrole aflegt na een aanrijding. Daarnaast kan je eigen verzekeraar een schadeloosstelling van de tegenpartij op je terugvorderen.

Dit bericht is gepost op 25 februari 2008 om 12:52 uur en is geplaatst in Verzekeringen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.