Voor- en nadelen van online beleggen

Online beleggingen zitten de laatste jaren meer dan ooit in de lift. Beleggen via internet is snel en gemakkelijk. Voor de aandelenwereld betekende het internet een echte revolutie.

Bij je bank of beleggingsinstelling kun je een beleggersrekening openen om online te handelen in aandelen. Zo kun je via het internet beleggen in aandelen en aandelenfondsen en beleggen in opties.

Voordelen

Online beleggen is veel goedkoper dan beleggen via een adviseur. Als online belegger doe je immers alles zelf. De tarieven van de internetbrokers zijn erg schappelijk. Toch kan het geen kwaad de verschillende aanbieders eens met elkaar te vergelijken. Er zijn zelfs banken die zich gespecialiseerd hebben in online beleggen, zoals Binckbank en Alex, en vaak lagere tarieven aanbieden.

Online beleggen gaat veel sneller dan het traditionele beleggen. Je hoeft niet langer in de rij te staan bij de bank of rekening te houden met openingstijden. Via internet kun je 24 uur op 24 je opdrachten doorgeven.

Er bestaan enorm veel sites waar je terecht kunt voor alle informatie. Informatie over de koersen, je actuele portefeuille, nieuws, adviezen en analyses. Je kunt er in contact komen met andere beleggers en met hen van gedachten wisselen, tips en adviezen uitwisselen.

Nadelen

Je bent afhankelijk van een computer en een internetverbinding, die het beide, hoe onwaarschijnlijk ook, kunnen laten afweten op een belangrijk moment.

Je krijgt geen persoonlijke ondersteuning. Daarom blijven veel beleggers trouw zweren aan de ouderwetse ‘adviseur’.

Dit bericht is gepost op 1 februari 2008 om 15:04 uur en is geplaatst in Beleggen en investeren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.