Hoe kan je veilig internetbankieren?

Internetbankieren heeft voor een echte evolutie gezorgd in de bankwereld. Je hoeft immers niet meer helemaal naar de bank, maar je kunt je bankzaken thuis achter de computer regelen. Maar is internetbankieren wel velig? En wat kun je zelf doen om een zo groot mogelijke veiligheid te waarborgen?

Beveiliging van de bank

De bank zorgt ervoor dat de verbinding veilig is. Die veilige verbinding herken je aan de ‘https’ aan het begin van de url. De informatie die je als cliënt overmaakt aan de bank is gecodeerd via verschillende technieken en filters. Als je een tijdje niets doet op de website, wordt de verbinding verbroken.

Voordat je je bankrekening online kunt raadplegen of financiële transacties kunt doen, moet je telkens een code invoeren. Als je drie foutieve codes na elkaar opgeeft, wordt je bankrekening geblokkeerd.

Zelf beveiligen

Zelf kun je een firewall installeren. Een firewall beschermt je computer tegen indringers van buitenaf. Zo verklein je de kans dat hackers toegang weten te krijgen tot je financiële gegevens.

Installeer een degelijk antivirusprogramma en antispyware. Een antivirusprogramma spoort schadelijke sofware op die schade kan aanrichten in je computer. Spyware is de naam voor software die informatie vergaart over computergebruikers.

Tips

Geef nooit je persoonlijke gegevens door via e-mail, een website of sms.
Log altijd uit na het voltooien van een financiële transactie!
Laat je paswoord nooit zomaar ergens rondslingeren. Verander je paswoord regelmatig.
Overloop regelmatig de geschiedenis van je verrichtingen.
Laat je bank limieten instellen voor het uitvoeren van overschrijvingen.

Dit bericht is gepost op 1 februari 2008 om 10:58 uur en is geplaatst in Bankieren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.