Wat is groen beleggen?

Een onderdeel van het duurzaam beleggen, is het ‘groen beleggen’. Dit staat voor beleggingen in zogenaamde groenfondsen. Deze fondsen beleggen in milieuprojecten die door de overheid werden goedgekeurd. Dit kunnen windmolenparken zijn, maar ook biologische boerderijen of energiezuinige bedrijfspanden.

Belastingvoordeel

Het rendement van groene beleggingen is erg laag. Leningen aan groene projecten zijn immers alleen mogelijk tegen een lage rente. Als compensatie krijgt al wie een groene belegging doet van de overheid een belastingvoordeel. Als je groen belegt, leen je in principe dus goedkoop geld uit aan de banken.

Groencertificaten

Groene beleggingen zijn niet te verwarren met groencertificaten. Dat is een vorm van duurzaam sparen. Ook deze certificaten maken gebruik van de fiscale vrijstelling voor groenfondsen. Het geld dat gespaard wordt via groencertificaten, wordt enkel geïnvesteerd in groenprojecten die door de overheid worden goedgekeurd. Ook op zulke projecten is het rendement niet erg hoog, maar de rente op de certificaten is wel belastingvrij.

Dit bericht is gepost op 21 december 2009 om 16:19 uur en is geplaatst in Beleggen en investeren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.