Bespaar op je boodschappen

Je zal het misschien niet geloven, maar op je wekelijkse boodschappen kan je enorm veel geld besparen. En alles wat ervoor nodig is, zijn een paar eenvoudige maatregelen.

Doe je huiswerk

Door je bezoek aan de supermarkt goed te plannen, zul je economischer gaan winkelen. Neem de tijd om een kleine inventaris van je keuken te maken, zodat je een beter beeld krijgt van welk voedsel je nodig hebt. Stel een boodschappenlijstje op en schrijf ook op van welke bonnen je gebruik wilt maken.

Kies de juiste winkel

Als je grote hoeveelheden van iets nodig  hebt, ga je best niet naar de buurtwinkel, maar wel naar het grote warenhuis. De prijzen zijn er vaak onklopbaar. Zoek ook eens uit welke voordelen de verschillende winkels je bieden.

Eet eerst!

Als je met honger gaat winkelen, zal je sowieso meer kopen.  Als je maag rammelt, zal alles er lekker uitzien. Tel daar nog eens de geuren bij van bijvoorbeeld het versgebakken brood, en je zal de drang tot kopen niet kunnen weerstaan.

Bonnen, kortingen en klantenkaarten

Door op de juiste manier van bonnen, kortingen en klantenkaarten gebruik te maken, kan je honderden euro’s per jaar besparen. Maar ze kunnen ook gevaarlijk zijn! Het gevaar schuilt erin dat je bepaalde producten misschien toch gaat kopen, hoewel je ze niet nodig hebt, alleen omdat ze goedkoper zijn dan normaal het geval is.

Probeer eens de winkelmerken

De dagen dat het voedsel van het eigen merk van de winkel vaak minder goed was dan de grote merken, zijn over. Probeer dus ook eens het winkelmerk uit, misschien vind je het zelfs beter! Goedkoper is het alleszins.

Geef niet te aan je impulsen

Stel op voorhand een weldoordacht boodschappenlijstje op en houd je ook daaraan.  Trek ook genoeg tijd uit voor je boodschappen, zodat je niet meteen het eerste het beste uit de rekken pakt en koopt.

Pas op voor verkoopstrucs

Negeer de vele displays die je aandacht proberen te vestigen op een bepaald product. Als je de trucs begrijpt, zal dat je uiteindelijk geld besparen. Zo worden op de middelste rekken in de supermarkt doorgaans de duurste producten geplaatst.

Vergelijk

Om de echte waarde van een product te leren kennen, kan je best ook naar de prijs per kilo kijken. Op die manier kan je te weten komen welk product echt het goedkoopste is.

Lees de etiketjes

Als je de etiketjes leest, weet je tenminste  wat je koopt. De ingrediënten die het meest gebruikt zijn bij de bereiding, worden als eerste genoemd. Wil je dieetproducten kopen, ga dan eens na of er echt minder vet gebruikt wordt voor een bepaalde bereiding. Zo weet je zeker dat je geen kat in een zak koopt.

Let op aan de kassa

Iedereen maakt foutjes, ook de caissière. En de prijzen kunnen ook wel eens verschillen van diegene die je in de winkel gezien hebt. Blijf dus alert.

Dit bericht is gepost op 2 oktober 2008 om 11:55 uur en is geplaatst in Sparen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.