Hoe kan je het beste investeren?

Wanneer is het een goed moment om te beginnen met investeren? Waar investeer je dan in en bij welk bedrijf? Het zijn slechts enkele vragen die belangrijk zijn als je overweegt om te gaan investeren. Hier volgen een paar tips om je alvast op weg te helpen.

Je financiële situatie

Let er goed op dat je pas geld belegt of investeert als je het ook echt kan missen. Zie investeren niet als een soort van gokspel waardoor je bijvoorbeeld eventuele schulden terug zou kunnen betalen. Vaak loopt het dan toch nog anders dan verwacht en kom je zo van de regen in de drup.
Evalueer je financiële situatie dus grondig en betrek er eventueel je partner bij. Je kan ook altijd raad inwinnen bij je bank.

Hoeveel kan ik beleggen?

Als je zeker weet dat je het geld kan missen, is het tijd om te bepalen hoeveel je exact wil gaan beleggen. Een goede tip: investeer maar een klein bedrag als je voor de eerste keer geld zou beleggen. Zo beperk je de eventuele schade en zorg je ervoor dat je meer ervaring krijgt. Beleg nooit meer dan het budget dat je oorspronkelijk in gedachten had.

Waarin kan ik het beste beleggen?

Nog een gouden tip: investeer niet in een grote investering maar verspreid je investeringen. Zo loop je procentueel minder kans om een ‘investeringsblauwtje’ te lopen en heb je meer kans op winst.

Beleggen in aandelen van een bedrijf is ongeveer de bekendste vorm van beleggen. Je belegt dan in een bedrijf en krijgt een deel van de winst, de bedoeling is dus dat jij kan voorspellen welk bedrijf er veel winst zal maken.

Kan ik beleggen zonder geld?

Het is een trend tegenwoordig: een lening afsluiten om te kunnen beleggen op de beurs. Het kan zeer efficiënt zijn en je een hoop winst opleveren, aan de andere kant kan het rampzalig zijn omdat je met nog veel meer schulden opgescheept zit. Laat daarom het beleggen met een lening over aan een echte professional en beperk je voorlopig tot het investeren van je zuurverdiende spaarcenten.

Dit bericht is gepost op 22 mei 2008 om 09:23 uur en is geplaatst in Beleggen en investeren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.