Beurstips om rijk te worden

 Wie op de beurs speelt, kan wel wat tips gebruiken. Houd je aan onderstaande tips en word rijk!

1. Verdeel je geld niet te zeer.

Als je bijvoorbeeld € 150.000 hebt, investeer je dat beter in maximaal 15 aandelen, dan in 30 verschillende beleggingsfondsen. Verscheidenheid is wel belangrijk, maar je betaalt te veel kosten voor zoveel verschillende aandelen.

2. Betaal geen commissie om een aandeel te kopen.

Als je echt wilt investeren in een onderneming, zorg er dan voor dat je zonder bijkomende kosten aandelen koopt.

3. Koop alleen aandelen van ondernemingen die dividenden uitbetalen.

Een dividend is een leuk extraatje als compensatie van de onderneming voor het gebruik van jouw geld.

4. Koop alleen aandelen van bedrijven die elk jaar hun dividenden verhogen.

De onderneming zou je moeten belonen voor je blijvend vertrouwen door hun dividend elk jaar te verhogen. Het verhogen van dividenden bewijst ook dat de onderneming goed bezig is.

5. Periodiek beleggen voor elke aandeelpositie

Als je periodiek belegt, betaal je nooit te veel voor een bepaald aandeel. Je koopt je aandelen verspreid over een bepaalde tijd, telkens voor hetzelfde bedrag. Hierdoor koop je weinig dure aandelen en meer goedkope.

6. Vergeet winst maken. Richt je liever tot het inkomen dat je krijgt uit je aandelenportefeuille.

Je richt je op het bedrag van de dividenden van de ondernemingen waarin je investeert (zeker als het ondernemingen zijn die elk jaar hun dividenden verhogen). Op die manier kan je je inkomen vergroten.  Dalende aandelenprijzen zorgen ervoor dat dividenden die terug geïnvesteerd worden een forse groei van je inkomsten opleveren. De totale waarde van je portefeuille zou kunnen dalen, maar je inkomen stijgt alleen maar.

7. Koop aandelen met de bedoeling een langetermijninvestering te doen.

Verhandel niet bij elke schommeling van een aandeel. De markt zal altijd blijven fluctueren. Aandelensplitsingen kunnen er ook voor zorgen dat je een groter aandeel hebt in een onderneming.

8. Wees je ervan bewust dat een lagere waarde van je aandeel een voordeel kan zijn!

Het inkomen uit je aandelen moet elk kwartaal groeien, ook al neemt het totale bedrag van je portefeuille af. Een onderneming betaalt zijn dividenden niet op basis van de prijs van zijn aandelen. Als een aandeel in waarde daalt, dan zorgt je dividend ervoor dat je in meerdere aandelen investeert.

9. Ontwikkel een spaarplan om je dividenden te helpen investeren in periodieke beleggingen.

Stel dat je maar € 5 per week spaart. Waarom zou je dat beleggen in een spaarrekening als ondernemingen je 4 of 5 % betalen? De volledige € 60 zou dan per kwartaal helpen om je investeringen van dividenden periodiek te maken (zie punt 5). Alles wat je spaart, komt terug als inkomen uit je investering!

Dit bericht is gepost op 6 mei 2008 om 16:08 uur en is geplaatst in Beleggen en investeren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.