Fouten die zelfs een geoefende investeerder kan maken

Investeerders worden vaak beschouwd als onfeilbare personen die perfect weten wat ze doen. Doch is dit niet altijd het geval, iedereen kan immers grove fouten begaan op de aandelenmarkt. Zelfs mensen die er dag in dag uit mee bezig zijn, kunnen de foute beslissingen nemen. Wat kun je doen om grote verliezen te vermijden?

Timing

Koop geen aandelen als je van plan bent ze de volgende dag al te verkopen. Om met deze aandelen veel winst te maken, moet je al erg veel geluk hebben. Om teleurstellingen dus in de mate van het mogelijke te vermijden, kies je best een vaste belegging op lange termijn.

Dividend

Het is goed om dividendenaandelen te hebben, maar wees je er van bewust dat dit niet de enige manier is om geld te verdienen. Zorg er bovendien voor dat je de aandelen in je portefeuille goed op elkaar afstemt. Het is dus beter om aandelen op korte termijn te scheiden van aandelen op lange termijn.

Rapporten

Betrouw overigens niet zomaar de laatste rapporten van bedrijven. De aankoop van je aandeel baseren op de nieuwste verslagen lijkt een goede beslissing omdat je denkt op de hoogte te zijn van de nieuwste updates. Toch moet je je ervan bewust zijn dat je niet de enige bent die over deze informatie beschikt. Investeer dus niet louter omwille van goede rapporten.

Hypes

Hypes komen ook in deze branche voor. Soms willen alle investeerders plots van dezelfde onderneming aandeelhouder zijn. Hun beweegredenen zijn vaak alleen maar op een bepaalde trend gebaseerd. Laat je hierdoor niet beïnvloeden en zorg dat je investering rationeel gegrond is.

Andere investeerders

Andere investeerders kunnen je een heleboel extra informatie geven, maar volg deze raad zeker niet klakkeloos op. Wees jezelf op de aandelenmarkt en doe niets waar je niet zeker van bent. Het heeft bovendien geen zin om in de voetsporen te treden van een succesvol investeerder, zonder dat je hier zelf ook toe in staat bent. Wees dus ambitieus, maar blijf ook nog realistisch.

Indien je de voorgaande tips opvolgt, zul je een stuk sterker in je schoenen staan op de aandelenmarkt. Beleggen is immers een kwestie van continu bijleren en rationeel gebruik maken van je kennis. Indien je dit niet doet, kan je weleens veel geld verliezen. Ook voor iemand die al langer in het wereldje zit, kan het dus verkeren.

Dit bericht is gepost op 13 maart 2008 om 14:59 uur en is geplaatst in Beleggen en investeren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.