De basisregels voor succesvol beleggen

De beurs is altijd beangstigend voor nieuwe beleggers, zeker voor zij die er alleen voorstaan. Als je pas van start gaat, is het erg belangrijk dat je geen grote sommen geld uitgeeft. Beschouw het geld als ‘speelgeld’, geld dat je mag verliezen. Speel niet met geld dat je je niet kunt veroorloven te verliezen. dit zijn enkele fundamentele basisregels die je goed op weg zullen helpen op de beurs.

Op zoek naar advies? Luister alleen naar jezelf

Dit advies betekent niet dat je niet naar de beursanalisten moet luisteren. Het is zelfs een aanrader alles wat de analisten zeggen te lezen en te onderzoeken. Maar je moet niet de beslissing nemen om te investeren, enkel afgaande op wat anderen zeggen. Als je pas begint met beleggen en voelt dat je er nog niet klaar voor bent om zelf beslissingen te nemen, kun je beter nog even vanaf de zijlijn toekijken totdat je zeker van je stuk bent.

Leer de markt beter kennen.

Investeren op basis van je intuïtie is het slechtste dat je kunt doen, zelfs nog slechter dan alleen investeren op basis van wat andere mensen je vertellen. Neem een abonnement op een financieel dagblad of op een financiële nieuwsbrief. Het is belangrijp up tot date te blijven en altijd op hoogte te zijn van de sleutelmomenten.

Maak een plan

Nadat je je ‘huiswerk’ gedaan hebt en voordat je het aandeel koopt waarin je geïnteresseerd bent, moet je een goed plan hebben. Wil je beleggen op lange of op korte termijn? Maak voor jezelf duidelijk wat je wel wilt doen en wat niet. Het is belangrijk dat je helder blijft nadenken en geen slachtoffer wordt van je emoties.

Gooi je emoties overboord

Wanneer het op investeren aankomt, is het moeilijk om niet emotioneel te worden wanneer je veel geld verdient of verliest. Maar om een succesvolle investeerder te worden, moet je jezelf er mentaal op trainen je emoties opzij te zetten. Realiseer je op voorhand dat je soms geld zult verliezen.

Wees niet bang van mislukkingen

Als je alleen maar bang bent dat je aandelenportefeuille bij de volgende stap in het rood zal zakken, mis je potentiële kansen op winst. De meeste beleggers zitten de helft van de tijd fout, dus laat je niet ontmoedigen door verliezen. Als angst je gedachten overnemen, word je eens te meer slachtoffer van je emoties. Geef jezelf de kans ui je fouten te leren.

Dit bericht is gepost op 3 maart 2008 om 10:23 uur en is geplaatst in Beleggen en investeren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2023 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.