Wat is een hospitalisatieverzekering?

Een opname in het ziekenhuis of medische verzorging kan je handenvol geld kosten. Daarom kiezen veel mensen voor een aanvullende hospitalisatieverzekering, die je bij een opname in het ziekenhuis veel geld kan besparen. Een hospitalisatieverzekering kun je ofwel via je ziekenfonds ofwel via een privéverzekeraar krijgen.

Het is belangrijk dat je verschillende aanbieders van hospitalisatieverzekeringen met elkaar vergelijkt en de criteria naast elkaar afweegt. Zorg ervoor dat je altijd vrij blijft in de keuze van je ziekenhuis, arts, enz. Let ook op de zware ziekten die je hospitalisatieverzekering dekt.

De hospitalisatieverzekering van de mutualiteiten is over het algemeen goedkoper maar biedt vaak minder waarborgen dan de dekking door een privéverzekeraar.

Vaak bieden werkgevers een groepspolis aan. Waarschijnlijk zal een persoonlijke hospitalisatieverzekering meer betalen en terugbetalen.

Premie

Hoe ouder je bent op het moment dat je besluit een hospitalisatieverzekering af te sluiten, hoe hoger de premie die je zal moeten betalen. Verder bepalen persoonlijke gegevens als woonplaats en geslacht en de gekozen formule de hoogte van je premie.

Vrouwen zullen vanaf een bepaalde leeftijd een hogere premie moeten betalen dan mannen. Zij kunnen immers zwanger worden, wat een verhoogd risico inhoudt voor de gezondheid.

Formules

Verzekeringsmaatschappijen zullen je een hele waaier aan formules aanbieden. Welke je kiestn bepaalt mee de hoogte van je premie. Enkele van de opties waar je voor kunt kiezen:

tussenkomst jaarlijks plafond (maximumbedrag van de terugbetaling per jaar)
tussenkomst voor de plaatsing van patiënt in een privékamer
tussenkomst voor kunstledematen en medische protheses
tussenkomst voor het vervoer naar het ziekenhuis per ziekenwagen of helikopter
tussenkomst in het buitenland

Dit bericht is gepost op 1 februari 2008 om 16:52 uur en is geplaatst in Verzekeringen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.