Veilig omgaan met een bankkaart

Een bankkaart of kredietkaart gebruik je bijna dagelijks. Maar daardoor wordt de kans ook groter dat je je kaart verliest of het slachtoffer wordt van diefstal. Hoe kan je er zelf voor zorgen dat je bankkaart zo veilig mogelijk is? Enkele tips…

- Vertel de code van je bankkaart nooit door. Het is ook aan te raden je code niet op een papiertje in je portefeuille te bewaren. Vermoed je dat iemand de geheimde code van je bankkaart te weten gekomen is, verander deze dan.
- Bewaar je bankkaart op een veilige plaats, dus niet in je auto, op kantoor of op een andere plek waar anderen gemakkelijk toegang toe hebben.
- Beantwoord geen vragen om persoonlijke informatie zoals je code, kredietkaartnummer, enz., ook niet via internet of e-mail. Een bekend fenomeen is fishing, waarbij malafide personen zich uitgeven voor een betrouwbare instantie (bijvoorbeeld je bank) om zo vertrouwelijke  informatie te weten te komen.
- Als je je bankkaart verliest of als deze gestolen wordt, bel dan meteen naar Card Stop (+32 70 344 344). Dit nummer kan je ook bellen als je kaart door de bankautomaat wordt ingeslikt. Doe ook aangifte bij de politie. Vergeet niet dat je hen je bankkaartnummer of kredietkaartnummer moet doorgeven. De politie zal je dan een attest van aangifte bezorgen.
- Als je naar het buitenland reist, neem dan verschillende betaalmiddelen mee.
- Als je een kredietkaart gebruikt, controleer dan het bedrag en de munteenheid op het transactieticket of het aankoopbewijs voordat je tekent om je goedkeiring te geven voor een transactie. Bewaar altijd een dubbel van het ondertekende document.
- Als je een nieuwe bankkaart of kredietkaart ontvangt, onderteken deze dan meteen.

Dit bericht is gepost op 25 augustus 2011 om 10:40 uur en is geplaatst in Bankieren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Wanneer moet je je aandelen verkopen?
Wil jij kantoorruimte huren in Antwerpen? SKEPP vertelt je over de beste locaties!