Financiële vrijheid in 5 stappen

Ben je het beu om je iedere maand zorgen te maken over geld? Of geef je zoveel uit dat de schulden de pan uit swingen? Dan vind je hier de oplossing. In enkele stappen kan je je levensstijl omdraaien en volledige financiële vrijheid bekomen.

Dit geldbeheersysteem dat je kan gebruiken om je inkomsten en uitgaven te controleren. Met dit systeem moet je niets investeren en hoef je geen grote financiële risico’s te nemen. Dit zijn de stappen die je moet nemen om financiële vrijheid te bekomen.

Stap 1

Bepaal eerst hoeveel geld je nodig hebt om bepaalde dingen in je huishouden gedaan te krijgen. Maak dus een soort minibegroting op waarin je uitschrijft hoeveel je uitgeeft aan eten, kleding, huur, … Voor je begroting op te maken kan je nagaan hoeveel je vorige maand hebt uitgegeven aan bijvoorbeeld eten.

Stap 2

Ten tweede moet een manier vinden om meer inkomsten dan uitgaven te creëren. Dit kan je doen door uitgaven te minimaliseren of volledig te schrappen, maar ook door je inkomsten te verhogen. Obligaties zijn bijvoorbeeld een veilige belegging en genereren meer intrest dan een spaarboekje.

Stap 3

Voor de derde stap moet je te weten komen hoeveel van je inkomen je effectief nog kan uitgeven. Je mag niet vergeten dat er vaste kosten zijn die je maandelijks moet afbetalen zoals: lening, elektriciteit, water, …

Stap 4

De vierde stap is geld opzij zetten voor de toekomst. Als je je loon krijgt, moet je het dus opdelen in vaste kosten en een gedeelte sparen. De rest van het geld kan je deze maand uitgeven.

Stap 5

De laatste stap is het geld dat overblijft goed besteden. Dit geld heb je nodig om een maand van te leven. Dit gedeelte is het belangrijkste, aangezien je zonder niet kan leven. Verdeel je geld dus goed, zodat je hier zeker geen tekorten krijgt. Anders dien je te lenen en verlies je meer geld aan de afbetalingen.

Als je deze 5 stappen volgt dan kan je iedere maand met een gerust hart tegemoet gaan. Door simpelweg duidelijk bij te houden waar je precies je geld aan uitgeeft kan je veel sparen. Je hebt daarbij ook nog een duidelijk overzicht van waar jouw geld precies naartoe gaat.

Dit bericht is gepost op 15 april 2008 om 07:22 uur en is geplaatst in Algemeen, Sparen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.