Sparen…hoe doe je dat?

Toegegeven, sparen is niet eenvoudig. Voor sommigen is het zelfs een hels karwei. We kunnen ons dan ook afvragen: sparen…hoe doe je dat? Onderstaand artikel helpt je met een aantal concrete tips. Je spaarrekening aandikken was nooit zo eenvoudig.

Kies voor de juiste spaarrekening

Om te beginnen kan je best even je spaarrekening onder de loep nemen. Misschien ben je bij je huidige bank omdat je ouders erbij waren of omdat het filiaal het dichtst bij je woonplaats is. Bedenk dan het volgende. Tegenwoordig kan je ook online je verrichtingen doen. Je hebt dus niet langer nood aan die dichtbijgelegen bank. Schuim liever het internet af op zoek naar de meest interessante rentevergoedingen. Want uiteindelijk willen we toch zoveel mogelijk opbrengst, nietwaar?

Houd rekening met inflatie

Veel mensen lijken te vergeten dat geld alsmaar minder waard wordt. Het is nochtans de waarheid. Honderd euro vandaag is morgen geen honderd euro mee. Hou hiermee rekening wanneer je de opbrengst van je spaargeld berekent.

Creëer discipline

Sparen en discipline gaan hand in hand. Sparen is dan ook geen proces van korte adem. Het vergt een grote inspanning. Succesvolle spaarders zullen niet snel spaargeld gebruiken. En wanneer ze hiertoe toch genoodzaakt zijn, zullen ze de som zo snel mogelijk terugstorten. En ja, dat doen ze dan inclusief intrest.

Stel jezelf doelen voor ogen

Sparen is erg moeilijk als je geen concrete doelen voor ogen hebt. Concrete doelen helpen je namelijk gemotiveerd te houden om dat geld wekelijks of maandelijks opzij te leggen. Hou dus voortaan je doel in gedachten als je het nogmaals moeilijk hebt te besparen.

Geef minder uit

De meest logische, maar wellicht belangrijkste tip om je spaarrekening te laten bruisen is, simpelweg, minder geld uit te geven. Op het eerste zicht lijkt dit misschien een moeilijke taak. Maar laat gemakzucht het niet overnemen. Je vindt heus wel zaken waarop je kan besparen.

Misschien kan je voortaan bijvoorbeeld zelf boterhammen smeren in plaats van je middaglunch elders te halen. Of wat denk je ervan voortaan met je fiets te gaan werken? Het zal zelfs niet alleen je portefeuille, maar ook het milieu ten goede komen. Begin er vandaag al aan.

Dit bericht is gepost op 28 februari 2008 om 15:39 uur en is geplaatst in Sparen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.