Wat zijn de voordelen van een internetspaarrekening?

Het internet neemt steeds meer plaats in ons leven in. Meer nog, het is er niet meer uit weg te denken. Je kan tegenwoordig niet alleen je boodschappen ‘online’ doen of een reis boeken, zelfs afspreken met je vrienden doe je voortaan via het internet. Maar wist je dat je ook kan sparen via het internet?

Banken hebben de laatste jaren veel geld geïnvesteerd om de nieuwste methode van bankieren operationeel te maken. En maar goed ook want de internetspaarrekening biedt je tal van voordelen. Zo levert het je doorgaans niet alleen een hogere rente op, het is ook zeer handig, snel, op maat gericht en relatief veilig.

Hogere rente

Internetsparen zorgt duidelijk voor een daling van de kosten van de banken. Het zijn in feite de mensen die alles zelf doen via het web, van het maken van verrichtingen tot het wijzigen van bankgegevens. Bovendien zijn er, door de ‘online’ transacties, geen papieren afschriften meer nodig. Hierdoor spaart de bank tijd en geld waardoor ze in staat is hun klanten een hogere rente te verschaffen.

Handig

De internetspaarrekening is daarnaast zeer eenvoudig te beheren. Dat heeft alles te maken met de hoge gebruiksvriendelijkheid van de software. Hierdoor zijn je verrichtingen in een handomdraai gerealiseerd.

Snel

Een ander voordeel van het internetbankieren is de snelheid. Je kan namelijk op ieder moment van de dag via internet je bankgegevens raadplegen, je overboekingen regelen en je betalingen doen. Bovendien worden de verrichtingen tussen je betaalrekening en je spaarrekening al op een paar minuten gerealiseerd.

Op maat gesneden

Internetspaarrekeningen bestaan in verschillende varianten met verschillende voorwaarden. Hierdoor kan je, met hulp van je bank, opteren voor die spaarrekening die voor jou het meest geschikt is. Zo kan je bijvoorbeeld ook opteren voor een gezamenlijke rekening met bijvoorbeeld je partner.

Veilig

Tot slot is een internetspaarrekening, in tegenstelling tot wat critici vaak beweren, relatief veilig. Banken investeren namelijk veel tijd en geld in het beveiligen van het systeem.

Toch is het aangewezen zeer voorzichtig om te springen met persoonlijke codes en wachtwoorden. Maar deze raad gaat natuurlijk ook op voor het beheer van je ‘gewone’ spaarrekening. Denk er wel aan een goed antivirusprogramma en een firewall te installeren op je computer om deze, maar vooral je centen natuurlijk, te beschermen tegen kwaadwilligen.

Dit bericht is gepost op 19 februari 2008 om 15:17 uur en is geplaatst in Sparen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.