Een hospitalisatieverzekering, is dat noodzakelijk?

Een hospitalisatieverzekering of ziektekostenverzekering is de laatste  jaren zo goed als onmisbaar geworden. Als je in het ziekenhuis beland, wil je immers niet geconfronteerd worden met medische kosten die torenhoog oplopen.

Een hospitalisatieverzekering kan individueel of in groep worden afgesloten, bijvoorbeeld via je werkgever. De hospitalisatieverzekeringen winnen de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Een verblijf in het ziekenhuis kan je al snel veel geld kosten.

Volgens studies moet een patiënt gemiddeld 20% van de kosten van een ziekenhuisopname zelf betalen. En die kosten kunnen enorm snel oplopen! Een degelijke hospitalisatieverzekering zorgt ervoor dat je gedekt bent voor dit soort medische kosten. Een ziektekostenverzekering dekt alle uitgaven die niet vergoed worden door de sociale zekerheid.

Stijgende premies

De laatste jaren stijgen de premies van de hospitalisatieverzekeringen gestaag, in overeenstemming met de stijgende prijzen van de gezondheidszorg. Wel is het aanbod van de verzekeraars groter geworden en dekken de verzekeringen vaak meer.

Dit bericht is gepost op 29 april 2011 om 13:20 uur en is geplaatst in Verzekeringen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · financieleinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.